Botó Contacta amb Badaweb

Es constitueix l'Institut Contra la Leucèmia amb seu a Badalona

Publicada: 01.12.2010Secció: Salut

Ahir al matí va tenir lloc al Palau de la Generalitat l'acte de constitució del nou Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, que s'ubicarà a la muntanya de Can Ruti de Badalona, a tocar de les instal·lacions de l'Hospital Germans Trias i Pujol. En l'actualitat, 1 de cada 3 càncers en nens és una leucèmia. Cada any a Catalunya es diagnostiquen 630 càncers d'aquest tipus, amb una supervivència del 80 %. Amb aquest nou equipament s'espera oferir un tractament me´s efectiu en les casos de leucèmia aguda o crònica en el futur. Ara fa 22 anys neixia la Fundació Privada Internacional Josep Carreras amb l'objectiu de millorar l'assistència prestada als pacients mitjançant la creació d'un banc de donants de medul·la òssea. Des de la Fundació també s'ofereix un servei d'acollida per als afectats i familiars que són de fora de Barcelona i no disposen de recursos econòmics. Ara, però, amb la constitució del nou Institut, és dóna un pas endavant en el camp de la recerca biomèdica. Segons el conseller en funcions d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, la col·laboració público - privada cada vegada serà més necessària en l'ambit de la sanitat. Durant l'acte constitucional, el conseller ha vaticinat que Europa sortirà abans de a crisi si aposta per la recerca.D'altra banda, la titular en funcions de salut, Marina Geli, ha explicat que l'atenció a la leucèmia a Catalunya des del punt de vista assistencial no té res a envejar a la d'altres països. I és que en els darrers anys s'ha avançat gràcies als projectes de recerca liderats per l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i el Clínic de Barcelona; dos equipaments que s'han convertit en referència mundial gràcies al banc de cèl·lules de cordó umbilical i també al de trasplantaments de cèl·lula òssea.

També la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma, a banda de l'ajuntament de Badalona i la Generalitat, formaran part del patronat de la Fundació Internacional Josep Carreras.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat