Botó Contacta amb Badaweb

El Germans Trias celebra el Dia de la Ciència

Publicada: 19.11.2010Secció: Salut

La implementació del Codi Infart ha fet que el temps de resposta del sistema es redueixi en mitja hora. En l'actualitat des del moment en què una persona té un infart i se li aplica el tractament corresponent passen tan sols dues hores. A més aquest protocol ha permès que es tracti més ràpid a un 90% dels pacients. La majoria rep el tractament més modern, l'angioplastia, que consisteix en dil·latar l'artèria amb un catèter. Aquestes dades s'han donat en el marc d'una xerrada sobre recerca a l'Institut d'investigació Sanitària Germans Trias i Pujol. El codi infart és una organització del sistema i de les parts que intervenen: els serveis d'emergències, els metges dels ambulatoris i els hospitals.

El Cap de la Unitat Coronària de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Antoni Curós, ha destacat la importància d'aquest sistema és reduir encara més el temps d'actuació en el tractament d'un infart. El Germans Trias implementa també el codi ictus. Un protocol que ha permès que el 70% de persones que en pateixen un arriben a l'hospital per rebre tractament durant les primeres 3 hores. L'objectiu en aquest aspecte és conscienciar la població de quins són els símptomes d'un ictus, per reduir el temps d'actuació. L'objectiu d'aquests protocols és aconseguir reduir el temps d'atenció gràcies a un reconeixement dels símptomes més ràpid i una atenció sanitària encara més eficaç.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat