Botó Contacta amb Badaweb

El projecte del nou corteinglés inclou una important inversió en la millora de l'entorn

Publicada: 06.10.2010Secció: Urbanisme

L'Ajuntament de Badalona treballa perquè els laterals de l'autopista estiguin enllestits per a la inauguració del Corte Inglés. L'arribada del centre comercial a la ciutat no comportarà només la remodelació d'aquesta zona de Coll i Pujol, sinó que implicarà una important millora de la mobilitat i la connexió entre els barris de la ciutat. La intenció del consistori badaloní és que les obres de construcció de l'edifici vagin paral·leles a la resta d'actuacions que es faran a la zona. La instal·lació del Corte Inglés a Badalona és un important impuls econòmic en aquests temps de crisi. El nou equipament, a més, comportarà altres beneficis a la ciutat, ja que significa una oportunitat per trencar la barrera de l'autopista al seu pas per aquests barris. Una de les principals actuacions és la creació d'un nou pas subterrani, paral·lel a Coll i Pujol, per millorar la mobilitat a la nova zona comercial. D'aquesta manera, s'allargaria el carrer Batllòria, passant per sota l'autopista, travessant l'illa de Can Llamas i acabant al carrer Vila Vall-Llebrera. La segona actuació prevista en tot aquest procés és la reurbanització de Coll i Pujol. Aquestes obres comportaran, entre d'altres treballs, l'ampliació de les voreres, convertint així el carrer en un nou eix vertebrador de la ciutat. Una tercera actuació preveu la connexió entre l'aparcament del Corte Inglés i el lateral de l'autopista, direcció Mataró.

Les obres de tot l'entorn del Corte Inglés també contemplen la remodelació dels carrers Rector i Agustí Montal. De totes aquestes actuacions que comportarà l'arribada de l'equipament comercial, la més destacada és la creació dels laterals de l'autopista. En aquest sentit, al tram de la banda de muntanya, entre President Companys i Coll i Pujol, només hi hauria un parell de finques per expropiar. La part més complicada, i que es podria allargar més en el temps, és la zona de Sant Crist, ja que la construcció del lateral depèn de la creació de l'àrea residencial estratègica per part de la Generalitat de Catalunya.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat