Botó Contacta amb Badaweb

Ja és tardor

Publicada: 23.09.2010Secció: Medi Ambient

Aquest dijous, a les 5 de la matinada i nou minuts ha entrat oficialment la tardor astronòmica i ho ha fet coincidint amb un temps propi d'aquesta època de l'any. Les temperatures ja han començat a refrescar i l'estat del cel es mostra molt variable d'un dia per l'altre. Deixem enrrera un estiu que des del punt de vista meteorològic serà recordat per la intensa tempesta de finals de juliol i el rècord històric de temperatura màxima assolit a finals d'agost. Després d'una primavera fresca i plujosa l'estiu va arribar puntual a finals de juny portant una pujada de temperatures i una estabilització del temps. El mes de juliol va ser típicament estiuenc, amb dies plenament assolellats i temperatures càlides. Ara bé, el temps canvia el dijous 29 de juliol quan una sobtada tromba d'aigua descarregava sobre Badalona acumulant entre 40 i 60 litres per metre quadrat en tan sols 1 hora. La tempesta va ser violenta i va venir acompanyada de calamarsa i fortes ràfagues de vent. Les rieres baixaven plenes d'aigua i nombrosos carrers, pisos baixos i subterranis van quedar completament anegats d'aigua. L'agost va començar amb un temps inestable que es va allargar més enllà de la primera quinzena. El temps plenament estiuenc no va arribar fins la recta final de l'agost amb una forta onada de calor que va enllaçar dies sencers d'ambient assolellat i temperatures extremadament elevades. El divendres 27 d'agost els termòmetres s'enfilen fins els 37'6 graus, la temperatura màxima més elevada que consta en l'arxiu històric de Badalona, que data del 1962.

La bonança meteorològica i la calor s'ha mantingut en aquest inici de setembre però en l´última setmana les temperatures ja han començat a refrescar i els núvols i la pluja han tornat a freqüentar la nostra ciutat. La tardor astronòmica arriba puntualment coincidint amb un temps que poc a poc s'acomiada de l'estiu. Oficialment la tardor ha arribat aquest dijous a les 5 hores i 9 minuts de la matinada i durarà 89 dies concretament fins que el proper 22 de desembre donem la benvinguda a l'hivern.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat