Botó Contacta amb Badaweb

Els actes de la diada nacional

Publicada: 10.09.2010Secció: Política

Badalona commemorà dissabte la Diada Nacional de Catalunya. Tot i que els actes institucionals tindran lloc el mateix 11 de setembre, des d'aquesta tarda de divendres, diferents entitats i partits polítics, han organitzat activitats commemoratives. Com es tradicional la plaça de la Plana acollirà els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. A partir de les 11 del matí la desfilada de l'Àliga marcarà l'inici de l'11 de setembre a la ciutat. Tot seguit tindrà lloc l'Ofrena floral i el parlament institucional i també l'Ofrena floral de les entitats badalonines. L'acte es tancarà amb el Ball de l'Àliga. A partir de les 12 del migdia començarà l'actuació castellera amb els Castellers de Badalona, Barcelona i Cornellà. A banda de l'acte institucional, diverses entitats culturals i polítiques han preparat actes commemoratius amb la Diada. Des d'Òmnium Cultural a Badalona s'ha programat per aquest divendres, a partir de les 10 de la nit, una xerrada amb l'historiador Joan Rosàs i una ofrena i la lectura d'un manifest, a partir de dos quarts de dotze d ella nit a la plaça Constitució, al barri de Dalt la Vila. La Diada Nacional també donà el tret de sortida a un nou curs polític, marcat clarament per les eleccions catalanes i municipals. Tant Convergència i Unió com Iniciativa per Catalunya Esquerra Unida i Alternativa celebraran aquest divendres els seus tradicionals sopars. CIU ho celebrarà a la plaça del Sol i els ecosocialistes, a l'escola Salvador Espriu del barri de la Morera. Pel que fa a Esquerra Repúblicana a Badalona realitzarà una ofrena floral, aquest divendres a partir de dos quarts de dotze, a la plaça Constitució. L'acte també comptarà amb la participació de la delegació local de Reagrupament. De cara a aquest dissabte, els republicans organitzen un esmorzar a la mateixa plaça de Dalt la Vila.



D'altra banda, aquest divendres a partir de dos quarts de nou del vespre, la CUP de Badalona organitza per segon any consecutiu una marxa de Torxes pel centre de la ciutat. L'acte s'acabarà a la plaça Constitució on es realitzaran uns parlaments i es cantaran Els Segadors.

Per últim, Esquerra Unida i Alternativa, organitza, com cada any una ofrena floral a la plaça Salvador Allende, al barri de Llefià. L'acte serà dissabte a la una del migdia.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat