Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • El Germans Trias lidera les operacions de fixació de columna amb teconologia informàtica

El Germans Trias lidera les operacions de fixació de columna amb teconologia informàtica

Publicada: 08.09.2010Secció: Salut

Dolors d'esquena crònics i malalties traumàtiques a l'esquena poden ser corregits mitjançant una operació de fixació de columna. L'hospital Germans Trias i Pujol ha estat el primer hospital públic de l'estat en realitzar aquestes intervencions amb una tècnica innovadora amb la qual des del 2008 ja han fet una seixantena d'operacions.

Es tracta d'unes operacions en què els cargols que fixen les vertebres malmeses es col·loquen mitjançant un sistema de navegació que funciona com si fós un GPS. La tècnica assegura millor els cargols sense risc de desviacions ni lesions arterials o nervioses.

En pràcticament dos anys els neurocirurgians han intervingut amb aquesta tècnica gairbé una seixantena de persones del Barcelonès Nord i Baix Maresme que necessitaven una fixació vertebral posterior per patologies degeneratives, traumàtiques o tumorals per la columna.

Sense la utilització dels navegadors, els cirurgians han de confiar molt en la seva experiència i en el seu tacte, perquè no poden veure en temps real la zona en què s'incereix el cargol i han d'anar comprovant-se el resultat durant i després de la intervenció amb radiografies.

publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat