Botó Contacta amb Badaweb

Badalona participa en el Projecte Medusa

Publicada: 16.07.2010Secció: Medi Ambient

L'Ajuntament de Badalona, a través de l'Escola del Mar, participa en el projecte Medusa 2010. Un programa de seguiment de les poblacions de meduses dut a terme per l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua.

Badalona participa en el Projecte Medusa, una campanya d'observació i mostreig de meduses. Durant l'època estival els tècnics de l'Escola del Mar fan una tasca de seguiment de les poblacions de meduses que apareixen al litoral badaloní. En el moment en que es detecten les meduses es fa un recompte de la quantitat i el tipus d'espècie; i s'anoten les condicions ambientals del moment. Totes les dades recollides s'envien a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona que amb col.laboració amb l'Agencia Catalana de l'Aigua realitza un estudi sobre la dinàmica de les poblacions de meduses al litoral català.

En les anotacions d'observació de meduses també hi col.labora el Servei de Salvament i Socorrisme que s'encarrega d'omplir uns fitxes amb la informació pertinent. Al final de l'estiu amb totes les dades recollides s'obté un cens amb el nom i cognom de les espècies de meduses que més han aparegut, en quantitat i periodicitat.

De cara a l'any vinent, a Badalona, dins el Projecte Medusa, s'iniciaran unes proves per tal de poder estudiar les meduses en la seva fase inicial de reproducció. Això permetrà obtenir més informació del seu cicle reproductiu. El que podria, en un futur, controlar la expansió d'aquests organismes marins.

De moment a les platges de Badalona no s'ha observat cap banc de meduses important. Les anotacions indiquen les l'habituals per aquesta època de l'any.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat