Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • L'Ajuntament de Badalona aprova l'aplicació del decret llei de l'estat espanyol per pal·liar el dèficit públic

L'Ajuntament de Badalona aprova l'aplicació del decret llei de l'estat espanyol per pal·liar el dèficit públic

Publicada: 30.06.2010Secció: Política

El ple de l'Ajuntament ha aprovat l'aplicació a Badalona del decret llei de l'estat espanyol per pal·liar el dèficit públic i que inclou, entre d'altres, la reducció dels sous de funcionaris, empleats públics i càrrecs electes. Tot i això, tant sindicats de l'Ajuntament com els dos partits de l'oposició han acusat el govern local d'anar més enllà del que obliga el decret ja que, entre les mesures aplicades, es deixen sense efecte alguns dels acords pactats en el conveni col·lectiu amb els funcionaris. Malgrat els vots en contra de PP i Iniciativa Verds Esquerra Unida, els tres partits del govern local han aprovat també aquest punt argumentant que és d'obligat compliment.

La representant dels 4 sindicats de l'Ajuntament, Carmen Lucena, ha demanat paraula al ple per demanar al govern local que no aprofiti el decret per vulnerar, segons ha dit, els acords pactats l'any 2008. Lucena ha demanat saber quin és el dèficit públic de l'Ajuntament per assegurar-se que aquest és el motiu per incomplir el conveni.

Els dos partits a l'oposició, Partit Popular i Iniciativa Verds Esquerra Unida i Alternativa, creuen que el govern local s'ha excedit a l'hora d'aplicar el decret llei de l'estat. Tant el president popular, Xavier García Albiol, com el president del grup municipal ecosocialista, Carles Sagués, han denunciat, a més, que s'ha pres la decisió sense consultar amb ningú.

Els tres partits del govern local s'han reafirmat en què aquestes mesures eren inevitables per pal·liar el dèficit públic. Segons el portaveu del PSC, i regidor d'Hisenda, Francesc Serrano, Badalona aplica els mateixos acords que la resta de municipis catalans.

El president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, ha reconegut que les mesures que s'han d'aplicar no li agraden i ha subratllat que són culpa d'un mal govern a l'Estat. Tot i així, ha votat a favor per coniderar que la reducció salarial és inapel·lable.

El tercer partit del govern, Esquerra Republicana, ha coincidit amb els seus companys de govern en què no es pot evitar aplicar el decret però ha destacat que és només una mesura temporal.

Aquest debat al consistori ha tingut de fons els xiulets i les proclames d'una manifestació a la plaça de la Vila. Eren gairebé un centenar de funcionaris i guàrdies urbans que s'han concentrat per demostrar el seu rebuig a la retallada que aplica l'Ajuntament i per reclamar que es repectin els acords pactats.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat