Botó Contacta amb Badaweb

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Badalona

Publicada: 18.06.2010Secció: Cultura

Clara Soley, Miquel Fañanás, Ivan Vallejo i el Daniel Nomen han estat els guayadors dels Premis Literaris Ciutat de Badalona d'aquest any 2010. Per primera vegada des de que es donen aquests guardons, s'ha inclòs el premi literari de Teatre Breu Inicia't, que fins ara es lliurava per separat. A més, en motiu de la Capital de la Cultura Catalana, la cerimònia d'enguany, presentada pel periodista badaloní Iu Forn, ha estat amenitzada per les entitats de cultura popular de la ciutat. Mateu Chalmeta, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, ha estat president del jurat que ha triat els guanyadors.

No hi hagut cap badaloní entre els guardonats, però el desè premi literari Betúlia de Poesia ha recaigut en Daniel Nomen, un barceloní que fa molts anys exerceix de professor a l'institut La Llauna. Ha guanyat amb l'obra “Qui ens devia parlar del Paradís”.

“Enemigues de l'ànima” de Clara Soley s'ha endut la dinovena edició del premi literari Ciutat de Badalona de Narrativa. L'obra és un recull de contes que tracta diverses temàtiques, des de la sàtira fins a temes més profunds com la mort.

Pel que fa a la dotzena edició del premi de narrativa juvenil, Miquel Fañanás s'ha endut el primer guardó amb l'obra “Pavelló gris”. A l'autor li fa especial il·lusió perquè serà el vintè llibre que li publiquen.

I en teatre, el guanyador ha estat Ivan Vallejo amb l'obra “Món Animal” que ha estat guardonat amb el tercer Premi Literari de Teatre Breu Inicia't. La història que s'explica parteix d'experiències reals viscudes per l'autor però s'endinsa en la fantasia per fer un retrat satíric del món laboral.

L'Esbart Sant Jordi, la colla de Geganters de Badalona, la Colla de Diables Bufons de Foc i els Castellers de Badalona s'han encarregat de donar el segell més badaloní i tradicional a una cerimònia que ja és la cita literària més important de l'any a Badalona. La música ha anat a càrrec del grup els Ministrers de la Ciutat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat