Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • Una enquesta encarregada per la Diputació assenyala que el transport públic és l'actuació municipal més ben valorada pels badalonins

Una enquesta encarregada per la Diputació assenyala que el transport públic és l'actuació municipal més ben valorada pels badalonins

Publicada: 11.06.2010Secció: Política

El transport públic és l'actuació municipal més ben valorada pels badalonins, segons l'enquesta encarregada l'any 2009 per la Diputació de Barcelona. L'aparcament, en canvi, és el menys valorat pels enquestats. Aquestes són només algunes de les dades de l'estudi que ha sortit a la llum arran de la polèmica entre el Partit Popular i el govern municipal. Tal i com avançàvem aquest dimecres, el principal problema de la ciutat, segons els badalonins, és la immigració, una qüestió que, segons el regidor d'Hisenda i recursos Interns, Francesc Serrano, canviaria si l'enquesta es fes ara mateix.

Les actuacions municipals més conegudes pels badalonins són el Màgic Badalona i el port, mentre que la teleassistència per a la gent gran i l'ordenança de civisme no arriben tant a la ciutadania. De fet, la normativa que regula l'incivisme és la menys valorada. Els projectes més coneguts són, amb diferència, l'ampliació del metro, el futur Corte Inglés i el Canal del port, tot i que estan menys valorats que d'altres com els laterals de l'autopista o el túnel de la conreria. Pel que fa a la gestió municipal, quasi un 43% dels ciutadans creuen que Badalona ha millorat entre els anys 2007 i 2009, però més d'un 34% opinen que ha empitjorat, una xifra més alta que l'anterior enquesta de l'any 2004.

Altres aspectes curiosos de l'enquesta és que la gran majoria dels badalonins acostumen a comprar a Badalona mentre que una tercera part ho fa Barcelona i una minoria a les poblacions veïnes. Per altra banda, segons l'enquesta, el mitjà a través del qual s'informen els ciutadans del que passa a la ciutat és Televisió Badalona, seguit de la premsa i del butlletí municipal Bétulo.

El Partit de Convergència i Unió a Badalona ha volgut valorar el contingut de l'enquesta sobre satisfacció municipal. Segons ha explicat el president del grup i primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, els resultats sobre la tasca del govern són positius i se'l puntua amb un 5,6 de mitjana, xifra prou satisfactòria, segons Falcó, a causa de les dificultats del context de crisi actual. Pel que fa als problemes que més preocupen als badalonins, com la immigració, el primer tinent d'alcalde ha assegurat que no són temes estrictament locals i que sobrepasen la tasca del govern municipal.

El president del grup de Convergència ha assegurat que el govern municipal està impulsant polítiques actives pel que fa a la immigració, precisament per la importància d'un fenòmen com aquest.

Per la seva banda el PP de Badalona presentarà una moció al proper ple per obligar al govern municipal a fer públics els estudis i enquestes que realitzi o encarregui sobre la ciutat. Segons els populars l'objectiu és evitar que l'alcalde utilitzi en el seu interès informació pagada amb diners públics.

El grup popular considera que en la darrera enquesta sobre imatge i balanç de la gestió municipal queda patent que els veïns de Badalona consideren que el principal problema de la ciutat és la immigració, seguit de la seguretat. El president del grup municipal del Partit Popular, Xavier García Albiol ha explicat que municipis com Terrassa o Vilanova i la Geltrú, també amb alcaldes socialistes, han fet públiques aquesta mena d'enquestes.

Amb aquesta moció els populars volen evitar que es repeteixi el que ha succeït amb l'enquesta sobre imatge i balanç de la gestió municipal, que segons els populars va estar amagada fins que el PP va tenir coneixement de la seva existència.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat