Botó Contacta amb Badaweb

Vaga del sector públic sense gaires incidents a Badalona

Publicada: 09.06.2010Secció: Política

Les xifres de seguiment de la vaga d’ahir varien d'un quasi 26%, segons l'Ajuntament, a entre un 30 i un 40%, segons els sindicats UGT i Comissions Obreres. De fet, els sindicats de l'Ajuntament reconeixen que esperaven xifres més altes d'aquesta convocatòria a la ciutat. Pel que fa les escoles, el nombre mestres que s'han sumat a la vaga ha variat depenent del centre i a l'hospital Germans Trias i Pujol hi hagut pràcticament una total normalitat i només una minoria que ha aturat l'activitat.

Les oficines del Viver han funcionat amb normalitat durant tot el dia d'ahir. De fet, segons els sindicats, el seguiment ha estat irregular a la ciutat mentre que d'altres poblacions com Santa Coloma o Sant Adrià asseguren que s'han sumat a la vaga el 80% dels treballadors públics. A banda dels funcionaris, però, hi ha prop d'un 25% d'empleats públics a la Guàrdia Urbana afectats per la retallada que, per llei, no podien unir-se a la vaga.

Pel que fa a les empreses públiques i organismes autònoms de Badalona, el govern municipal xifra en un 2,3% el seguiment de l'aturada. De fet, bàsicament els treballadors del Patronat de la Música i l'Institut Municipal de Serveis Personals han secundat la vaga.

A les escoles de la ciutat, hi hagut un seguiment molt desigual. Alguns centres, com el Josep Boada a Sant Roc o l'Artur Martorell, al centre, han ofert serveis mínims mentre que a d'altres centres hi hagut classes amb normalitat.

Pel que fa als jutjats de Badalona, s'han suspès algunes vistes tot i que des del govern català asseguren que han estat una minoria i que els serveis mínims han funcionat sense incidents. Des dels sindicats, però, apunten que ha secundat la vaga un 75% del personal.

Per últim, pel que fa a la sanitat, no hi hagut cap incidència. De fet, a l'Hospital Germans Trias i Pujol, els sindicats de metges i infermeres no s'havien adherit a l'aturada. Només ho han fet els sindicats Comissions Obreres, UGT i CATAC. Des del Centre hospitalari han explicat que no s'ha hagut de suspendre cap consulta externa, com tampoc ho han fet els centres d'atenció primària. Des del Can Ruti, xifren en un 10% el seguiment de la vaga.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat