Botó Contacta amb Badaweb

Aturada a les empreses públiques de Badalona

Publicada: 08.06.2010Secció: Política

Els treballadors públics de Badalona surten avui al carrer per sumar-se a la vaga en contra de la retallada que suposa el pla d'austeritat del govern central. A les deu del matí, els sindicats Comissions Obreres i UGT han citat els funcionaris i empleats públics a una concentració a la plaça de la vila de l'Ajuntament de Badalona.

De fet, on més podria notar-se aquesta vaga del sector públic és a l'Ajuntament i a les dependències municipals, on treballen més d'un miler d'empleats públics. Es preveu que la vaga sigui massiva i ja s'han establert uns serveis mínims al voltant del 7%.

Com ja vam avançar ahir, la majoria de treballadors de l'Hospital Municipal no se sumaran a la vaga tot i que sí que han decidit concentrar-se durant tot aquesta setmana a la porta del centre sanitari per manifestar el seu desacord amb la retallada. El seu objectiu és tallar el trànsit a l'avinguda Martí Pujol amb Via Augusta.

L'altre centre de referència, el Germans Trias i Pujol, sí que podria veure's afectat per la vaga. Tot i així, el centre hospitalari garantirà serveis mínims i mantindrà la programació de quiròfans i de consultes externes. Als centres d'atenció primària, també es garantirà l'assistència urgent.

A d'altres empreses municipals, com Marina Badalona, Engestur, o Badalona Comunicació, no es preveu un seguiment majoritari de l'aturada, sí en canvi als organismes autònoms com l'Institut de Serveis Personals o el Patronat de la Música, on ja s'han previst uns serveis mínims. Pel que fa als jutjats, s'han garantit també uns serveis mínims ja que hi ha la previsió d'un 80% del personal en vaga, mentre que a la delegació d'hisenda, també podria veure's afectada l'activitat diària.

Els sindicats de mestres també sortiran demà al carrer. Tot i així, als centres infantil i de primària, hi haurà un professor per cada 4 classes i a les llars d'infants treballarà el 25% de la plantilla. Encara és aviat per preveure quines escoles de Badalona es veuran afectades però ja se sap que a escoles com el Josep Boada, a Sant Roc, aniran a la vaga el 70% dels mestres, mentre que a d'altres com, el CEIP Bufalà, o el Joan Coret, del barri de Puigfred, hi haurà absoluta normalitat.

Pel que fa a transports, els serveis de Renfe i metro no es veuran afectats a Badalona, ja que no se sumen a la vaga.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat