Botó Contacta amb Badaweb

UGT i CCOO esperen que la vaga de demà sigui massiva a Badalona

Publicada: 07.06.2010Secció: Economia

Els sindicats UGT i Comissions Obreres esperen que la vaga del sector públic de demà dimarts sigui massiva a Badalona. La retallada del govern central afecta un miler de funcionaris i treballadors públics amb un sou que depèn directament de l'Ajuntament de Badalona, però també a diversos empleats d'empreses municipals i organismes autònoms que també es podrien sumar a l'aturada convocada. Segons la Secretària General de Comissions Obreres al Barcelonès Nord, Maria Gallardo, hi ha predisposició a la vaga entre els empleats públics.

Des de la UGT, es fa una crida perquè se sumin a la vaga tots els treballadors públics. El delegat comarcal d'aquest sindicat, Felipe Barrera, ha recordat que a banda de la retallada dels sous, el pla d'austeritat comporta altres mesures que ens afecten a tots.

Tot i que el decret exclou les societats municipals de la retallada, algunes empreses públiques també s'han vist afectades per les mesures.

L'empresa Badalona Serveis Assistencials, que aglutina els treballadors de l'Hospital Municipal i ambulatoris de la ciutat sí es veuen afectats per la retallada. Tot i que el comitè d'empresa ha decidit no sumar-se a la vaga, sí que emprendrà accions legals contra les reduccions del sou, que serà d'un 4,7% i de forma lineal. Els treballadors de la resta de societats municipals, Engestur, Badalona Comunicació, Reactivació Badalona i Marina Badalona no estan afectades per la retallada dels sous, tot i que la majoria de comitès d'aquestes empreses estan estudiant si, igualment, se sumen o no a la vaga. Els gerents d'aquestes empreses, però, sí que estan subjectes al decret llei de l'Estat. Pel que fa als organismes autònoms, el sindicat de l'Institut Municipal de Serveis Personals ha decidit sumar-se a l'aturada perquè sí veuran minvats els seus sous, mentre que els treballadors de resta d'aquests organismes municipals, com el Museu, l'IMPO i el Patronat de la Música, encara no ho han decidit malgrat que segurament es veuran afectats en els seus salaris.

Per acabar, hem de recordar que la vaga de demà també afecta aquells treballadors públics que depenen de la Generalitat i de l'Estat. En aquest sentit, l'Hospital Germans Trias i Pujol depèn de l'Institut Català de la Salut de la Generalitat. Els sindicats de metges i d'infermers de Can Ruti no se sumen a la vaga malgrat que el sindicat CATAC, que aglutina personal sanitari d'aquest centre, sí que vol aturar l'activitat. El sindicat USTEC-STES de mestres de l'escola pública també ha anunciat que no estan d'acord amb el pla d'austeritat i sortiran al carrer per expressar el seu malestar. Tot i que encara no se sap de tot l'impacte d'aquesta vaga a Badalona, el govern ha assegurat que es garantiran els serveis mínims.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat