Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Economia
        • Els 4 sindicats majoritaris de l'Ajuntament de Badalona han decidit unir-se en un comitè de treball arran del pla d'austeritat que s'aplicarà aquest m

Els 4 sindicats majoritaris de l'Ajuntament de Badalona han decidit unir-se en un comitè de treball arran del pla d'austeritat que s'aplicarà aquest m

Publicada: 04.06.2010Secció: Economia

Dimarts que ve els sindicats se sumaran a la vaga general i a una concentració a la plaça de la Vila. També estudien la possibilitat de demanar paraula al proper Ple Municipal.

Els 4 sindicats majoritaris del consistori badaloní representen més d'un miler de treballadors públics que depenen directament de l'Ajuntament de Badalona. Segons denuncien, a banda de la retallada de sous, el govern municipal ha decidit suspendre alguns dels acords ja pactats en el conveni d'empresa i que implicaven millores laborals per als empleats públics. Els representants sindicals no volen que els treballadors municipals acabin pagant els problemes econòmics que pugui tenir l'Ajuntament. Per això, s'han proposat demanar paraula al Ple i sobretot fer una crida a la mobilització per a la vaga del sector públic del proper 8 de juny.

Els 4 sindicats majoritaris han explicat alguns dels acords a què han arribat en una assemblea multitudinària al treatre Principal. Algunes de les propostes que s'han fet per pal·liar el deute públic de Badalona i que s'estudiaran des del nou comitè de treball són la reducció dels càrrecs de confiança, aturar la creació de noves societats municipals com Badalona Cultura, la retirada dels cotxes oficials o retallar les subvencions a algunes entitats. Mentre es decideix l'estratègia, els sindicats estan satisfets per què l'afluència de tantes persones a l'assemblea és la millor força per iniciar la mobilització. A banda del més d'un miler de treballadors públics, hi ha moltes societats municipals i organismes autònoms que decidiran en els propers dies si se sumen o no a la vaga. Els representants sindicals d'empreses, com Engestur o l'Institut Municipal de Serveis Personals, també han assistit a l'assemblea.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat