Botó Contacta amb Badaweb

Més detalls sobre el cas Pretòria

Publicada: 31.05.2010Secció: Política

L'aixecament del secret de sumari,aquesta setmana, del cas Pretòria ha permès conèixer més detalls sobre aquesta pressumpta trama de corrupció que també esquitxa Badalona. De les converses reproduïdes en el sumari s'extreu que l'actual alcalde de Badalona, Jordi Serra, desconeixia la trama, i que els pressumptes implicats li amagaven informació. D'altra banda, segons s'especifica en el sumari, l'ex alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz s'hauria embutxacat 1 milió d'euros de la requalificació del solar del port de Badalona.

Segons el sumari, el dia 30 d'abril del 2009, l'ex alcalde de Santa Coloma Bartomeu Muñoz truca al ex conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz. A la conversa telèfonica parlen de l'existència d'una carta que els ha enviat una empresa, on s'assegura que la societat Marina Badalona, encarregada de la gestió del port de la ciutat, és insolvent. L'endemà, un altre dels imputats, l'ex diputat i pressumptament cap de la trama, Luis García,alies "Luigi", truca a Juan Felipe Ruiz i li diu que amagui informació a l'alcalde de Badalona, Jordi Serra. En aquesta conversa, Luis García li diu clarament al ex conseller de Marina que no vol que l'alcalde sapiga que surt el seu nom en aquesta carta.

Tot sembla indicar que Luís García patía per si el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, perdia la seva posició, ja que Ruiz era suposat contacte de la trama a Badalona.

Segons la investigació, Bartomeu Muñoz hauria obtingut 1 milió d'euros de l'operació del solar al port de Badalona. Com consta en el sumari, Muñoz va rebre aquests diners a través del compte bancari de la seva mare, Josefina Calvet, que des del 2006 pateix Alzheimer. També en aquesta operació, l'ex diputat socialista Luís García hauria gestionat les comissions de l'operació al port per a les empreses de Lluís Renau, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat l'honorabilitat dels càrrecs públic durant la seva intervenció en el Cercle d'Economia.

D'altra banda, segons el sumari del Cas Pretòria, l'empresa Marina Badalona hauria pagat factures, en concepte de publicitat, al desaparegut setmanari "Sóc Periodista", sense arribar a posar-hi cap anunci.

Al sumari també hi figuren altres noms destacats de la politíca badalonina, tot i que queda clar que no hi estan implicats. És el cas de l'ex regidor d'urbanisme Francesc López Guardiola, l'actual primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, el president del grup municipal del PP, Xavier García Albiol, l'ex regidor de CIU Enric Grau, o l'ex alcaldessa Maite Arquè.

L'escàndol de corrupció també té ramificacions a Sant Adrià de Besòs. Segons les últimes informacions, el Consell Comarcal del Barcelonès i l'Ajuntament de Sant Adrià van intentar manegar un concurs públic per adjudicar-lo a una de les empreses vinculades a la trama de corrupció. L'alcalde del municipi veí, ha negat les acusacions tot i que ha reconegut que Luís Garcia el trucava habitualment al telèfon.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat