Botó Contacta amb Badaweb

Setmana sense fum

Publicada: 27.05.2010Secció: Salut

Conscienciar als joves d'entre 12 i 14 d'anys del risc que comporta començar a fumar tabac és una de les tasques que aquesta setmana estan duent a terme les professionals sanitàries del Centre d'Atenció Primària de Bufalà- Canyet. Amb motiu de la setmana sense fum les escoles Bosch i l'Institut Isaac Albèniz participen dels tallers sobre tabaquisme.

Es tracta de la segona edició dels tallers de tabaquisme adreçats als alumnes de 2n d'ESO de l'escola Bosch i l'Institut Isaac Albeniz. Durant tota la setmana, el vestíbul del CAP de Bufalà- Canyet, acollirà una exposició sobre el risc que comporta fumar, i quines són les conseqüencies per la nostra salut. A més, s'organitzem diverses activitats formatives que pretenen conscienciar els joves mitjançant tallers pràctics.

A través de l'indicador del nivell d'afectació pel fum del tabac, tant en fumadors actius com en fumadors passius, els alumnes han comprovat in situ com els afecta el tabac. Per a molts d'ells, ha estat una jornada positiva.

És apoximadament als 12 anys quan els joves decideixen si comencen o no a fumar, sovint per la pressió del grup d'amics. Informar-los sobre el tabaquisme i mostrar-los quines poden ser les conseqüències si decideixen fumar són tasques necessàries diàriament.

Les infermeres de l'equip d'atenció primària han creat un model amb el qual els alumnes poden observar directament quins efectes té sobre els pulmons el consum d'una sola cigarreta de tabac.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat