Botó Contacta amb Badaweb

Crítiques a la gestió de l'Escola Progrés pel cas del noi conflictiu

Publicada: 20.05.2010Secció: Educació

El portaveu dels directors de les escoles públiques de Badalona, Casto García, ha lamentat haver-se assaventat del cas de l’Escola Progrés per la premsa i denuncia que l'escola no ha utilitzat el protocol adequat en aquests casos, que és informar-lo per mediar amb el Departament d'Educació. D'altra banda, una resolució del Síndic de Greuges de Catalunya del passat 3 de març per un altre cas de bullying en aquest mateix centre determina que l'escola no va escoltar prou a la família de la víctima.

El representant dels directors de les escoles públiques de Badalona assegura sentir-se incòmode amb la gestió del cas dels rampells violents d'un alumne de nou anys de l'escola pública Progrés de la nostra ciutat. Segons Casto García, l'escola no està utilitzant les eines adients per resoldre el conflicte. García manté que la protesta dels pares de tot el curs afectat, tercer B, i el fet que aquesta hagi trascendit a la premsa no és el més adequat en aquests casos. El portaveu dels directors recorda que el cas del Progrés no és un cas excepcional i que altres escoles pateixen situacions de violència sense disposar dels recursos que té aquest centre.

A banda de les crítiques del representant pedagògic, també hem conegut el cas d'un assetjament escolar durant els anys 2008-2009 en aquest mateix centre, el CEIP Progrés. Una resolució del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha constatat certa negligència de la direcció del centre en el moment dels fets. Segons l'informe, l'escola no va escoltar a la família d'un nen que va patir bullying malgrat els signes evidents que tenia. Per la mare de la víctima, Montserrat Esteve, el que està passat al Progrés és molt similiar al que va haver de patir el seu fill.

La víctima d'assetjament actualment té 13 anys i després d'estar dos mesos sense anar a classe atemorit es va haver de canviar d'escola. Segons la mare, tant el Departament d'Educació com la mateixa direcció de l'Escola Progrés van negar evidències d'agressions i amenaces al seu fill.

Per la seva banda el Departament d'Educació de la Generalitat evita posar un termini per a la resolució del cas del noi violent. Dues reunions d'ahir dimecres entre el Departament, una medidadora i la direcció de l'escola, primer i, posteriorment, amb els pares van acabar sense cap acord.

Tot i que el Departament d'Educació de la Generalitat va assegurar dilluns que ahir s'intentaria trobar una solució al cas de l'alumne conflictiu del CEIP Progrés de Badalona i es facilitarien eines de suport per l'escola i per les famílies afectades Educació assegura que s'ha de continuar estudiant el cas. Mentrestant, els pares de 3r B, on hi estudia l'alumne violent, continuaran portant els seus fills a l'escola. Tot i així, es tornaran a trobar en els propers dies i no descarten prendre alguna mesura de pressió.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat