Botó Contacta amb Badaweb

581 badalonins seran contractats gràcies al projecte 'Impuls'

Publicada: 04.05.2010Secció: Economia

581 badalonins seran contractats durant 6 mesos gràcies al projecte “Impuls” engegat des de la Generalitat de Catalunya. En total, el paquet de mesures contra l'atur, que també inclou cursos de formació, rebrà una subvenció de gairebé 6 milions d'euros. Tal com avançava ahir Badalona Comunicació, aquest mig miler de persones se sumaran a les més de 600 que també seran contractades gràcies al segon fons estatal del govern central.

Més de 500 persones que es contractaran a partir del mes de juny també rebran formació per treballar en la rehabilitació d'edificis, l'eficiència energètica i les tecnologies d'informació. D'aquesta manera, l'administració també s'adapta al nou model productiu després de la crisi del sector de la construcció. Tot plegat serà gestionat a través de l'Institut Municipal de l'Ocupació de Badalona. Segons l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, l'Ajuntament fa tot el possible per combatre l'atur de la ciutat.

El regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica, Francesc Serrano, ha volgut subratllar les xifres d'ocupació del que portem d'any, que ja superen les de tot l'any passat.

Aquesta setmana coneixerem les dades de l'atur referents al mes d'abril. La xifra actual gira al voltant de les 22.000 persones sense feina a Badalona, 4.000 més que l'any passat.

L'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de Badalona també ha posat en marxa noves accions de formació per a persones aturades.

En concret unes 700 persones sense feina podran participar, per exemple, en cursos de l'àmbit sanitari, restauració, electricitat, administració o informàtica. Enguany es tindrà especial atenció als joves menors de 30 anys, a aquelles persones aturades que deixaran de rebre la prestació i a discapacitats psíquics. Una de les novetats és la creació d'una Aula Activa a la ciutat de les deu que obrirà la Generalitat a tot Catalunya. Unes 400 persones es beneficiaran d'un assessorament intensiu per trobar feina.

Pel que fa a la denúncia dels sindicats sobre el final de les escoles taller a la ciutat, el regidor d'Hisenda, Francesc Serrano, ha explicat que no es perdrà aquest servei sinó que es reformularà per trobar-li una sortida. Serrano assegura tenir el compromís del departament de Treball que, no només no s'acomiadarà cap monitor, sinó que es doblaran els recursos econòmics i es donarà servei al doble de joves. Com ja va avançar la Generalitat, aquestes escoles taller deixaran d'oferir cursos sobre construcció perquè consideren que la crisi fa impossible trobar sortides laborals en aquest sector.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat