Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • El Consell per la Promoció de la Igualtat de Tracte i la no discriminació considera que les declaracions de García Albiol vulneren la llei

El Consell per la Promoció de la Igualtat de Tracte i la no discriminació considera que les declaracions de García Albiol vulneren la llei

Publicada: 03.05.2010Secció: Política

El consell per la Promoció de la Igualtat de Tracte i la No Discriminació, que depèn del Ministeri d'Igualtat, ha denunciat aquest divendres que les declaracions del president del PP de Badalona, Xavier García Albiol, i els fullets repartits pels populars a la ciutat vulneren clarament la llei. Així ho ha dit en un comunicat el president d'aquesta institució, José Manuel Fresno. Segons Fresno, la vinculació entre gitanos romanesos i inseguretat viola les directrius comunitàries i espanyoles i anima ciutadans i institucions a emprendre accions legals. Així mateix, aquest organisme ha volgut expressar el seu rebuig més absolut a les declaracions d'Albiol que considera inadmissibles en un càrrec públic.

Per altra banda, les reaccions als polèmics fullets continuen a la ciutat. Les joventuts del PSC, Convergència, Esquerra i Iniciativa Verds han signat un manifest conjunt per denunciar el que consideren una campanya xenòfoba per part dels populars. Els joves polítics de la ciutat també insten les Noves Generacions del PP a la ciutat a desmarcar-se del seu líder, Xavier García Albiol.

No tot han estat reaccions contràries. L'associació gitana Rom i Romí de Badalona ha manifestat que no se sent ofesa pel contingut del díptic del PP que incloïa la pancarta ‘No volem romanesos’. Des d'aquesta entitat, asseguren sentir-se representats per les paraules d'Albiol i no creuen que se'l pugui titllar de racista. Per als gitanos de Rom i Romí, el PP només reflecteix els problemes reals del barri de Sant Roc.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat