Botó Contacta amb Badaweb

Els partits polítics es reafirmen en el pacte per la convivència i el civisme signat al 2007

Publicada: 28.04.2010Secció: Política

Tots els partits polítics, inclòs el PP, s'han reafirmat en el pacte per la convivència i el civisme signat l'any 2007. Així s'ha fet palès en el ple ordinari a proposta de la plataforma Badalona Som Tots, que també ha demanat que aquest acord es plasmi en accions concretes del govern municipal. Aquest ple ha estat envoltat d'una gran expectació mediàtica amb presència de molts mitjans de comunicació que esperaven les declaracions del president popular Xavier García Albiol després de la polèmica amb els fullets que es van repartir a La Salut i que vinculaven immigració i inseguretat.

Tot i que la polèmica sobre els díptics ha estat en el rerefons del debat sobre la convivència, tots els portaveus polítics han estat molt continguts en les seves intervencions. La presidenta de la plataforma Badalona Som Tots, Dolors Sabaté, sense fer cap referència directa al PP, ha posat èmfasi en què s'ha d'evitar la demagògia partidista quan es parla d'immigració. Sabaté ho ha expressat llegint un dels articles del manifest signat l'any 2007 per tots els partits polítics.

Tots els mitjans esperaven la intervenció sobre aquest tema del president popular, Xavier García Albiol. Però Albiol s'ha limitat a felicitar la feina de l'entitat i a reivindicar la vigència de l'esperit del manifest. Tot i així, el president popular, tot i que molt més moderat del que és habitual, ha demanat al govern que reconegui els problemes de convivència i que treballi per solucionar-los.

Des d'Esquerra Republicana, el regidor Mateu Chalmeta, ha demanat unitat a la resta de partits per abordar la convivència a la ciutat. El regidor republicà, però, ha alertat que troba a faltar responsabilitat política en alguns dels dirigents locals respecte aquesta qüestió.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president del grup municipal d'Iniciativa Verds Esquerra Unida, Carles Sagués, que ha instat a buscar solucions per a la convivència en comptes de posar pals a les rodes.

El portaveu del PSC, Francesc Serrano, també s'ha referit indirectament a la polèmica dels díptics populars. Serrano ha felicitat la plataforma Badalona Som Tots per triar un moment tan oportú per parlar de la convivència.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha tancat el debat felicitant la feina de les entitats de la plataforma Badalona Som Tots i ha explicat que es tracta d'un complement a la feina que es fa des des l'administració. Serra espera, però, que els partits que s'han reafirmat en el pacte per la convivència ho hagin fet des de la sinceritat.

Badalona Som Tots aglutina un centenar d'entitats socials, religioses i culturals. L'entitat ha demanat que, més enllà de la subscripció del pacte per la cohesió social, des del govern es decideixin accions concretes per treballar en la convivència.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat