Botó Contacta amb Badaweb

Un besnét de Josep Vergés, reivindica un reconeixement pel qui fos alcalde de Badalona

Publicada: 15.04.2010Secció: Societat

Juan Pablo Torrents reivindica des de fa un any un reconeixement pel seu besavi, Josep Vergés, que va ser alcalde de Badalona durant prop de dos anys a principis del segle passat. Coincidint amb el centenari de la seva presa de poder al capdavant del consistori, la família demana que la ciutat li dediqui un carrer o una plaça.

Josep Vergés i Vallmajor, nascut a Badalona el 1875, va ser alcalde de la ciutat des del 12 d'abril de 1910 fins al primer de gener de 1912. En un període de crisi derivada de la Setmana Tràgica de 1909, les cròniques de l'època expliquen que Vergés destacava per la seva generositat amb la gent més necessitada.

Josep Vergés, que vivia en aquesta casa del carrer d'en Prim, va encapçalar el consistori durant el naufragi de dues barques de la ciutat el 1911, any en què van morir onze pescadors badalonins. En motiu d'aquest accident, l'alcalde va posar en marxa diverses accions en solidaritat amb les famílies afectades.

La popularitat de Vergés va quedar palesa el dia en què deixava l'alcaldia, ja que l'acte de comiat, segons relata la premsa de l'època, semblava una processó fúnebre. És per aquest motiu, que Juan Pablo Torrents, el seu besnét, reclama un reconeixement a la seva persona.

Després de presentar una instància a l'Ajuntament l'any passat, Torrents espera que la comissió del nomenclàtor faci efectiu el reconeixement a Josep Vergés, un alcalde de principis del segle XX que ha quedat oblidat per la memòria de la ciutat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat