Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • En dos anys podria provar-se en malalts d'esclerosi múltiple un nou tractament basat en el transplantament de cèl·lules

En dos anys podria provar-se en malalts d'esclerosi múltiple un nou tractament basat en el transplantament de cèl·lules

Publicada: 23.03.2010Secció: Salut

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica que consisteix en la inflamació de la mielina, una substància que recobreix els nervis provocant nombrosos transtorns neurològics en els malalts, com ara dificultats en el moviment, deficiències en la visió i problemes sensitius. L'esclerosi és una patologia autoinmune, és a dir, que agradeix al propi organisme. En aquest sentit, el projecte anomenat TOLERVIT, pretén reprogramar el sistema immunitari dels malalts. La idea és extreure de la sang dels pacients les cèl·lules dendrítiques, aquelles que en els afectats d'esclerori presenten a l'organisme la mielina com a un agent extern, reprogramar-les i, una setmana després, totalment estèrils, tornar-les a injectar al pacient.

Aquest és un dels dos projectes posats en marxa en aquest línia. L'altra, anomenat CELLTRIMS, treballa amb cèl·lules mesenquimals. Es tracta de cèl·lules que s'extreuen de la medul·la òssia del pacient. Tenen la capacitat de regenerar-se i també són capaces de regular la immunitat.

Aquestes teràpies podrien aplicar-se en altres malalties autoinmunes, com la diabetis o la tiroiditis, i també en patologies neurològiques del sistema nerviós central com l'alzheimer o el parkinson.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat