Botó Contacta amb Badaweb

L'atur augmenta però ho fa a pas de tortuga

Publicada: 03.03.2010Secció: Economia

L'atur augmenta però a diferència de finals de l'any passat ho fa a pas de tortuga. A Catalunya s'han registrat 13.400 nous aturats cosa que augumenta el nombre total fins a tocar el 60.000. Per províncies Barcelona continua registrant el major increment. En especial en les ciutats dels voltants de la capital catalana amb un total de 444.145 persones. Al conjunt de l'Estat el nombre d'aturats a crescut a un ritme similar. Segons dades de l'institut Nacional d'Estadística, el mes de febrer s'han apuntat 82.000 persones a les llistes de l'atur.

Amb tot, però, Catalunya és la tercera comunitat autònoma on més ha crescut l'atur, superada només per Andalusia i el País Valencià. Pel que fa a sexes, les últimes dades situen el nombre de dones sense ocupació lleugerament superior que el d'homes. Pel que fa a sectors econòmics, el de serveis s'ha situat un altre cop al capdavant.

Des del govern espanyol, el Ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha destacat que tot i que persisteix l'augment d'aturats, la intensitat en el creixement de l'atur és molt menor que l'any passat.

Per l'economista badaloní, Oriol Rius, la relantització del nombre d'aturats i l'augment incipient en el consum indiquen que cada vegada estem més a prop del final del túnel.

Per un dels sectors més afectats per aquesta crisi econòmica, el de la construcció encara es necessita temps perquè comenci a revifar. Des del Gremi d'Instal·ladors del Barcelonès Nord, el seu gerent, Antoni Ruiz, ha explicat que el principal topall per revitalitzar el sector és la banca. El finançament continua tancat i, segons explica, d'aquesta manera les empreses no poden treballar.



En l'últim any l'atur a incrementat a tot Espanya en més de 648.000 persones.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat