Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Política
        • El ple municipal vota en contra de la moció d'ICV-EUiA per crear una Oficina Tècnica de Rehabilitació a Sant Crist

El ple municipal vota en contra de la moció d'ICV-EUiA per crear una Oficina Tècnica de Rehabilitació a Sant Crist

Publicada: 24.02.2010Secció: Política

El govern municipal ha votat en contra de la moció d'Iniciativa Verds Esquerra Unida per crear una Oficina Tècnica de Rehabilitació a Sant Crist. En el ple ordinari d'ahir els ecosocialistes han comptat amb el suport dels veïns que han reclamat una actuació urgent en el nucli del barri. Segons la presidenta de l'associació de veïns de Sant Crist de Can Cabanyes, Kima Farrés, a banda de la manca d'equipaments, el més urgent és construir els laterals.

La moció d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i Alternativa proposava la creació d'una oficina tècnica encarregada d'elaborar una diagnosi de les deficiències del barri i d'impulsar l'esperada construcció dels laterals de l'autopista. Una operació que implica l'afectació d'una cinquantena de veïns que s'han d'expropiar i reallotjar a les àrees residencials de l'Estrella i Sant Crist. Segons el regidor ecosocialista, Àlex Mañas, les administracions ja han avançat que hi haurà retallades per l'obra pública i l'Ajuntament ha de buscar alternatives.

En aquest mateix sentit s'ha posicionat el PP, que ha donat suport a la moció. El regidor Miquel Jurado ha insistit en què Sant Crist és un barri degradat en què cal actuar urgentment.

Des del govern municipal, el regidor d'Esquerra Republicana, Mateu Chalmeta, ha explicat que l'Ajuntament ja ha creat un consorci entre l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament per tirar endavant el projecte al solar de l'Estrella.

CiU, també soci del govern local, hi ha votat en contra, tot i que el president del grup municipal nacionalista, Ferran Falcó, ha reconegut que Sant Crist és un barri deprimit.

Falcó també ha recordat als ecosocialistes que l'Institut Català del Sòl, encarregat de desenvolupar les àrees estratègiques del barri, està sota la direcció d'Iniciativa Verds Esquerra Unida a la Generalitat.

Finalment l'alcalde, Jordi Serra, ha argumentat el seu vot en contra explicant que el govern municipal està fent la seva feina i que la construcció dels laterals i el projecte a l'Estrella són viables.

Pel que fa a la situació de Sant Crist, Serra ha explicat que el govern local està estudiant incloure'l a la propera convocatòria de la Llei de Barris juntament amb Sistrells. Mentre es discutia aquesta qüestió al Ple, una trentena de veïns es manifestaven a la Plaça de la Vila sota el lema ‘Sant Crist també existeix’.

El Ple també ha aprovat provisionalment una modificació del planejament urbanístic a l'espai on es troben actualment les cotxeres de Tusgsal, a límit entre Badalona i Montgat. El canvi aprovat suposa que en aquest solar del barri del Manresà en comptes de construir-se edificis de tres plantes, se'n faran de 4. Segons els dos partits a l'oposició, aquesta modificació beneficiarà els promotors privats però no donarà equipaments a la zona, que veurà incrementada la població.

Davant les acusacions d'afavorir els interessos privats, l'alcalde, Jordi Serra, ha explicat que no es va acceptar l'al·legació d'una empresa privada i sí moltes de les propostes dels veïns. En aquest sentit, el regidor ecosocialista, Àlex Mañas, ha insinuat que l'Ajuntament si que ha cedit als interessos econòmics d'una altra de les empreses privades, Tusgsal.

L'alcalde, Jordi Serra, ha negat en cap cas que Tusgsal estigui rebent un tracte de favor i ha assegurat que l'operació compta amb el suport dels veïns.

Aquesta modificació provisional s'ha aprovat amb els vots del govern, el vot en contra d'Iniciativa Verds Esquerra Unida i l'abstenció del Partit Popular.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat