Botó Contacta amb Badaweb

Prop de 400.000 persones pateixen depressió a Catalunya

Publicada: 09.12.2009Secció: Salut

Gairebé 400 mil persones pateixen depressió a Catalunya, una dada alarmant que a dia d'avui va en augment, degut al context social on la falta de treball i per tant de poder adquisitiu, impacten directament a l'estat d'ànim de les persones. La tristor, les ganes de plorar sense motiu o la tendència a tancar-se a casa són alguns dels símptomes d'aquesta malaltia invalidant.

El 70% d'afectats per depresió són dones, no per factors biològics, sinó per aspectes socio-culturals. Tot i que els homes no acostumen a parlar dels seus sentiments, s'ha detectat un augment en la demanda de consultes per tractar els trastorns de l'estat d'ànim.

La depresió suposa una mitjana de 100 dies l'any on el pacient no treballa i disminueix la seva qualitat de vida. Aquesta dada afecta negativament a les empreses, i l'increment de psicoterapèutes a les plantilles dels centres d'atenció primària esdevé imprescindible. Un diagnòstic precoç, o pràctiques preventives com la risoteràpia, són algunes de les solucions a la millora del tractament de la depresió.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat