Botó Contacta amb Badaweb

La plaga de l'escarabat morrut afecta a les palmeres de Badalona

Publicada: 11.11.2009Secció: Medi Ambient

La plaga de l'escarabat morrut torna a ser notícia a la nostra ciutat perquè ha tornat a afectar a una desena de palmeres més. L'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona ha detectat nous casos de palmeres infectades amb el morrut, sobretot a les zones més properes a la muntanya, concretament, al Mas Ram i al barri de Canyet.

L'escarabat morrut produeix danys d'importància a diferents espècies de palmeres a les que pot provocar la mort. En els darrers anys s'ha estès de forma continuada per zones de clima temperat, com la costa mediterrània. A la nostra ciutat la plaga ha afectat 15 palmeres privades.

El tractament preventiu d'endoteràpia serveix per frenar la plaga existent. Si la palmera no està infectada, les injeccions d'insecticides no la danyen. En tota la ciutat s'havien detectat fins ara cinc casos de palmeres infectades, ubicades totes elles en finques privades. Darrerament, però, s'han afegit deu casos més als barris del Mas Ram i Canyet.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat