Botó Contacta amb Badaweb

La població de cavallet de mar al litoral badaloní s'està recuperant

Publicada: 09.10.2009Secció: Medi Ambient

La població de cavallet de mar al litoral badaloní s'està recuperant després que al 2001 s'hagués donat pràcticament per extingida. Ho ha anunciat l'Escola del Mar de Badalona que des de fa un any està fent un seguiment als petits bancs de cavallets de mar que hi ha la ciutat. L'avís el van donar els pescadors i submarinistes badalonins i ja han portat proves per corroborar-ho.

El cavallet de mar ha esdevingut amb els anys un símbol per a molts badalonins. Per molts, un emblema de la lluita perquè no desaparegués el Pont del Petroli, per molts navegadors una insígnia local d'identitat. El director de l'Escola del Mar, Enric Canher, ha explicat a Ràdio Ciutat que, malgrat el 2001 s'hagués donat pràcticament per extingida la població de cavallets de mar, ara ha revifat.

Tot i que no hi ha una causa demostrable, l'Escola del Mar treballa amb diverses hipòtesis. Una d'elles és que la població animal marina és fluctuant. L'altra ens situa a l'any 2001: Catalunya va viure un molt mal temporal i el litoral del barcelonès sencer estava d'obres.

El cavallet de mar és un dels indicadors de la bona qualitat de l'aigua del Mar. L'Escola del Mar farà un seguiment directe de la seva població i vigilarà que no disminueixi.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat