Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • Investigadors americans i tailandesos presenten una vacuna que redueix el risc de contagi de la sida

Investigadors americans i tailandesos presenten una vacuna que redueix el risc de contagi de la sida

Publicada: 29.09.2009Secció: Salut

Aquesta és la primera vegada que un retroviral és eficaç per prevenir la propagació del VIH. Els investigadors del projecte HIVACAT, integrat a l'institut de recerca de la SIDA IrsiCaixa amb seu a Badalona, consideren que es tracta d'un descobriment important que ajudarà a continuar treballant en el desenvolupament d'una vacuna encara més efectiva.

Mitjançant la combinació de dues vacunes experimentals que ja existien s'ha mostrat que redueixen un 30% el risc de contagi. El resultat s'ha fet públic després d'haver realitzat proves a 16.000 voluntaris durant 7 anys. A la meitat se'ls va aplicar la vacuna i a l'altra un placebo. De les que van rebre el placebo 74 van contraure la malaltia, mentre que l'altra grup només es van contagiar 51 persones.

L'HIVACAT és un projecte d'investigació i desenvolupament de la vacuna per la Sida. El centre està integrat a l'institut de recerca de la SIDA IrsiCaixa de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. El projecte d'investigació treballa en diferents línies d'investigació que pretenen abordar els diferents obstacles presents en el desenvolupament del VIH. D'una banda per evitar la infecció i de l'altra per frenar el desenvolupament de la malaltia.

Tot i què els científics consideren factible una vacuna quan el seu índex d'efectivitat supera el 70%, en el cas de la sida qualsevol avenç es considera important.

La comunitat científica valora aquest descobriment com un pas endavant, ja que obre la porta a futures vacunes que ampliïn el percentatge d'efectivitat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat