Botó Contacta amb Badaweb

L'atur de llarga durada augmenta a conseqüència de la crisi

Publicada: 16.09.2009Secció: Economia

L'atur de llarga durada augmenta més d'un 55% en el darrer any a causa de la crisi. Es tracta de gairebé 700.000 persones a l'Estat Espanyol que porten més d'un any buscant treball i ja no cobren la prestació o estan a punt de perdre-la. Formen un col·lectiu de risc d'exclusió social que s'ha disparat en el darrer any. A Badalona, com a la resta de l'estat, les darreres dades són força decebedores amb més de 19.000 persones a l'atur.

Des de l'Assemblea de treballadores i treballadors en atur de Barcelona denuncien que des de les administracions no estan ajundant a disminuir la pèrdua de llocs de treball que en moltes ocasions són acomiadaments improcedents o a causa d'Expedients de Regulació de l'Ocupació. Consideren que caldria protegir els contractes dels treballadors enlloc de donar subvencions quan aquests ja han perdut la feina.

Una de les mesures del govern central per alleugerir la situació d'aquestes persones en atur de llarga durada ha estat l'ajuda dels 420 euros. A partir d'aquest mes els aturats que no cobraven cap prestació ja han comenaçat a rebre els diners mentre que els aturats a gener de 2009 encara hauran d'esperar. Des de l'assemblea de treballadores i treballadors en atur de Barcelona consideren insuficient ja que la prestació no equival al sou d'un lloc de treball.

El perfil de persones que porta temps sense trobar feina són majoritàriament persones amb poca formació dedicades al sector de la indústria i de la construcció. Tot i això aquesta situació d'atur pot afectar també a directius i a professionals qualificats. En tot cas, el programa està subjecte a que hi hagi una taxa d'atur d'un mínim del 17%. I encara que es decideixi prorrogar-lo, l'ajuda no superarà en cap cas el mig any. És a dir, que els parats només rebran els 420 euros durant sis mesos i prou. A Badalona aquest agost, i per segon mes consecutiu, les dades de l'atur han augmentat amb un percentatge de més del 4%. En tan sols un mes 780 persones han perdut la seva feina a la nostra ciutat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat