Botó Contacta amb Badaweb

Les persones amb transtorns mentals milloren gràcies a terapies amb gossos

Publicada: 30.06.2009Secció: Salut

Des de principis del segle 19 són coneguts els beneficis que les teràpies amb animals poden donar als humans. Activitats amb dofins, pels autistes,; amb cavalls, per persones amb lesions medulars o transtorns mentals, però fins ara no s'havia comprovat de quina manera aquest últim col·lectiu, el de malalts mentals greus es poden beneficiar si realitzen teràpia amb gossos. Al Centre d'Atenció d'Animals de Companyia del Barcelonès s'està realitzant des de fa un temps un projecte pioner de rehabilitació basat en un treball de voluntariat amb animals domèstics. De moment desenes de persones amb aquest tipus de transtorn han passat pel centre i els resultats són evidents: a banda de la millora del seu estat psicopatològic, l'ús de psicofàrmacs s'ha reduït molt.

Algunes de les activitats que porten a terme els voluntaris són treure a passejar els gossos, tenir cura de les seves gàbies, netajar-los i respatllar-los. Aquest compromís social, segons Rosa Maria del Valle, metgesa psiquiatra, contribueix a millorar la salut dels participants així com a millorar la seva autoestima ja que se senten útil oferint un servei com qualsevol altre persona.

A banda d'aquestes millores, els voluntaris milloren pel que fa a la compenetració a l'hora de treballar en equip i en l'organització de les feines. Tots pateixen trastorns mentals greus i provenen dels Centres d'Atenció Emili Mira i López de Santa Coloma de Gramenet. Fa un any i mig que es va posar en funcionament el projecte i els resultats ja són força reveladors. Els usuaris han millorat l'afectivitat i han pogut reduir dòsis de medicaments. També s'ha reduït el nombre de malalts que patien insomni i angoixa.

Des del centre d'atenció als animals s'han mostrat molt satisfets amb la feina feta. Per ells, el dels voluntaris és un treball clau i molt necessari.

L'afectivitat creada entre el grup i els animals és enorme. I és que la complicitat creada entre els gossos i els seus cuidadors aporta beneficis a tots dos.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat