Botó Contacta amb Badaweb

Comencen les obres de millora de la mobilitat a Dalt la Vila i Can Solei

Publicada: 21.05.2009Secció: Urbanisme

L'Ajuntament de Badalona ha començat les obres per millorar la mobilitat a l'entorn de Dalt la Vila i Can Solei. Les actuacions, finançades a través del Fons Estatal d'Inversió Local, tenen un pressupost de 200 mil euros i tindran una durada aproximada de 5 mesos.

La regidoria de Medi Ambient i Mobilitat, en coordinació amb la de Via Pública han impulsat la creació d'un quart carril a l'encreuament entre la C-31 i l'Avinguda President Companys. A més, es canviarà la prioritat dels vehicles que circulen pel lateral per donar més capacitat d'evacuació als que surten de l'autopista.

Per altra banda s'habilitaran les primeres zones 30 de la ciutat que s'identificaran amb una senyal rectangular que contindrà una senyal de velocitat màxima de 30 km/h i un símbol que indiqui que és una via preferent per a la bicicleta tot i què no hi hagi carril-bici.

A més, es fan actuacions de millora de la mobilitat interna a Dalt la Vila, com ara l'elevació de la calçada al costat muntanya del carrer del temple, i la col·locació al carrer Barcelona de pilones i jardineres per definir un camí segur per als vianants.

Les actuacions han estat finançades a través del Fons Estatal d'Inversió Local amb una inversió de 200 mil euros.

Una altra de les zones on s'actuara és el parc de Ca l'Arnús-Can Solei. D'una banda, es convertirà el barri en zona 30 i de l'altra, s'habilitarà un itinerari segur per als alumnes de l'escola Artur Martorell.

Per aconseguir-ho, s'instal·laran dos semàfors, un a la cruïlla dels carrers Germà Juli amb Riera Matamoros i un altre al carrer Sant Bru amb Martí Julià. Amb aquesta mesura es facilitarà l'accés a la porta d'entrada del parc de Ca l'Arnús-Can Solei.

Pel que fa a la tercera fase de remodelació del parc, de moment està en exposició pública fins el pròxim 3 de juny. Un cop el projecte estigui aprovat i licitat, començaran le sobres. L'ajuntament preveu que sigui a finals d'any i que s'executin durant un període aproximat de 8 mesos.

A banda d'aquestes obres, també s'instal·larà una gran zona de jocs per a diferents edats i adaptats per a persones amb problemes de mobilitat reduïda. S'ubicarà a l'entrada del Parc de Ca l'Arnús del carrer Sant Bru. Prop d'aquesta àrea, el govern local preveu la instal·lació d'una guingueta de cara al futur.

Pel que fa al parc de Can Solei, se substituiran els escales que hi ha l'accés del parc per unes rampes que milloraran l'accessibilitat i també s'habilitarà una obertura directa a la part inferior dels Jardins Romàntics, que alhora, estarà comunicat amb la nova zona de jocs. Per a dur a terme el projecte de remodelació del parc, l'àrea de mobilitat de l'ajuntament de Badalona ha mantingut diverses converses amb els veïns de la zona per atendre les seves peticions.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat