Botó Contacta amb Badaweb

Caminada popular per sensibilitzar la ciutadania amb la fibromiàlgia

Publicada: 18.05.2009Secció: Salut

Donar a conèixer la fibromiàlgia a tota la ciutadania i reclamar més prestacions socials i ajudes provinents del Departament de Sanitat és un dels objectius que l'Associació badalonina d'Afectats de Fibromiàlgia es proposa any rere any. Ja són 240 les persones malaltes que formen part de l'entitat, la majoria dones i és que només hi ha 3 homes afectats per la malaltia. Amb motiu del Dia Mundial de les malalties cròniques, l'associació ha organitzat una passejada popular per commemorar aquesta fita. Durant el matí d'ahir diumenge, els afectats per aquesta malaltia, acompanyats dels seus familiars i amics, van donar el tret de sortida de la passejada popular al Port de Badalona, continuant pel passeig marítim fins arribar a la plaça de la Plana.

En aquest escenari la regidora de Salut de l'Ajuntament de Badalona, Roser Castillo, llegia el manifest elaborat per les persones afectades de fibromiàlgia i de la síndrome de fatiga crònica, un mateix manifest que es llegia a la mateixa hora a d'altres ciutats d'arreu d'Espanya.

Els malalts pretenen amb aquesta iniciativa sensibilitzar a la resta de ciutadans i a les administracions públiques sobre la necessitat d'aprofundir en mesures que ajudin a avançar en la normalització dels drets en l'accés a la salut i les prestacions socials dels afectats de fibromiàlgia i fatiga crònica.

Des de l'entitat destaquen la necessitat de compartir amb aquelles persones també afectades per la malatia, els seus sentiments i experiències. El consistori badaloní, conscient del paper actiu que desenvolupa l'Associació d'afectats de Fibromiàlgia li ofereix constantment el seu suport.

El suport de les families i els amics és imprescindible perquè els afectats tirin endavant i convisquin dia a dia amb la fibromiàlgia, una malaltia que en l'actualitat afecta gran part de la població, la majoria dones, i que els suposa dolor generalitzat a totes les parts del cos, cansament i fatiga. Tot i que no és una malaltia mortal, a dia d'avui la fibromiàlgia no té cura.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat