Botó Contacta amb Badaweb

S'estabilitzen els avortaments a Badalona entre 2005 i 2006

Publicada: 18.05.2009Secció: Salut

S'ha estabilitzat el nombre d'avortaments a Badalona entre 2005 i 2006, segons dades del Centre d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Una dada que fa pensar en la utilitat de la píndola d'anticoncepció d'emergència a l'hora de reduir embarassos no desitjats ja que des del 2004 es distribueix de forma gratuïta als centres sanitaris de la ciutat. Precisament aquesta setmana el Ministeri de Sanitat ha anunciat que d'aquí a tres mesos es posaran a la venda les pastilles l'endemà sense recepta mèdica. Les píndoles es podran comprar a qualsevol farmàcia, a partir del 16 anys i sense la necessitat de cap autorització dels pares. El preu que tindran aquests fàrmacs serà de 20 euros.

El Centre d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Badalona ja dispensa des de l'any 2004 aquestes pastilles de l'endemà. D'aquí a tres mesos es podrà adquirir també a les farmàcies. El motiu principal, segons el Ministeri de Sanitat, per posar en marxa aquesta inciativa és fer pedagogia per evitar els embarassos no desitjats i reduir els avortaments, sobretot entre noies menors d'edats.

Segons dades de Badalona Serveis Assitencials (BSA), l'any 2008, es van dispensar 1.615 pastilles de l'endemà, d'aquestes un 50% van ser dispensades al serveis d'urgències de l'Hospital Municipal de Badalona. Des de BSA han considerat que aquesta nova mesura pot ajudar a disminuir encara més el nombre d'avortaments.

D'altra banda, des del Col.legi de Farmacèutics de Barcelona s'ha demanat a Sanitat que hi hagi un control a l'hora de vendre la pastilla. Els farmacèutics han advertit que determinades persones pugui utilitzar malament aquest medicament com a anticonceptiu.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat