Botó Contacta amb Badaweb

Clínica dental clandestina a Badalona

Publicada: 28.04.2009Secció: Successos

Els Mossos d'Esquadra de Badalona han detingut 3 persones que presumptament treballaven en una clínica dental clandestina sense titulació i amb irregularitats que podien posar en greu perill la salut dels pacients. L'activitat es desenvolupava en un domicili particular del carrer Enginyer Deulofeu, al barri de Can Claris, sense cap identificació i registrat com a immobiliària. Hi treballaven els 3 detinguts: un realitzava funcions de protèsic dental, un segon d'odontòleg i un tercer d'auxiliar de clínica.

El centre oferia preus molt per sota del mercat, ja que arribaven a cobrar 20 € per una ortodòncia. Els agents atribueixen als 3 detinguts la presumpta comissió d'un delicte d'intrusisme i a un d'ells, el que realitzava funcions d'odontòleg, també el delicte de falsificació documental per simular, presumptament, la possessió d'una titulació a través de fotocòpies de títols falsos penjades en les parets.

En el registre de la clínica dental va localitzar en una habitació un aparell de Raigs X sense cap mesura de seguretat que impedís la sortida de radiacions, fet que podria afectar la salut de les persones del pis, i sense haver passat les revisions preceptives. Per aquest motiu, els mossos atribueixen a dos dels detinguts, els que realitzaven les funcions de protèsic dental i d'odontòleg, la presumpta comissió d'un delicte contra la seguretat col·lectiva, concretament el relatiu a l'energia nuclear i a les radiacions ionitzants.

Al lavabo es va localitzar un laboratori per a realitzar pròtesis. La normativa estableix que aquest tipus d'instal·lacions no poden situar-se al mateix indret que el d'una clínica dental i en cap cas es poden establir en un domicili.

Les condicions higièniques i sanitàries en què es desenvolupava l'activitat no eren les adients, ja que en el mateix lavabo es realitzaven les pròtesis. Suposadament, no s'esterilitzaven o ho feien de forma incorrecta alguns estris, es reutilitzaven peces d'un sol ús.

Els tres detinguts, veïns de Badalona i de nacionalitat argentina, passaran a disposició d'un jutge en les properes hores.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat