Botó Contacta amb Badaweb

Amb la crisi augmenten els furts a Badalona

Publicada: 01.04.2009Secció: Seguretat

Darrerament, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, els robatoris a l'interior de vehicles estan creixent. Principalment per dos motius, un perquè hem baixat la guàrdia i, l'altre, perquè cada vegada tenim dins dels cotxes dispostius electrònics complementaris com mòbils, pdas i gps que ens deixem ben visibles.

L'intentent dels Mossos d'Esquadra, Bernat Baró, ha recordat que hem d'estar alerta perquè aquest tipus de delictes són els més molestos però els que menys alarma social provoquen. A més, penalment com que no s'exerceix la violència són delictes que, sovint, estan poc castigats pel sistema judicial.

Qui comet aquest tipus de delictes està considerat per la policia catalana com un delinqüent de primer nivell, amb poca preparació i experiència i amb un perfil social baix. El problema és que, sovint, acaben robant en comerços amb violència i intimidació. Un fet que penalment està castigat amb penes de presó.

Ara i, davant del creixement d'aquest tipus de delictes, la Policia recomana tenir precaució ja sigui en establiments comercials com en la seguretat privada com en l'interior dels vehicles.

Una de les novetats a la Comissaria dels Mossos de Badalona és que en cas de denunciar un robatori la víctima serà atesa directament per la brigada d'investigació policial. D'aquesta manera, s'estalvia tràmits perquè, en el mateix moment, el ciutadà podrà fer la roda de reconeixement fotogràfic i no caldrà que s'hagi de desplaçar fins a comissaria un altre dia. La policia catalana recorda que Badalona és una de les ciutats amb un índex resolutiu de delictes dels més alts del país, comptant el pes demogràfic de la nostra ciutat. Actualment, l'index està al voltant del 42%.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat