Botó Contacta amb Badaweb

Estat socioeconòmic del Barcelonès Nord

Publicada: 27.03.2009Secció: Economia

Dilluns passat es va presentar al Badalona Centre Internacional de Negocis un estudi coordinat per la Cambra de Comerç, que posa de relleu que el Barcelonès Nord ha de millorar bàsicament en infraestructures i formació dels ciutadans si vol combatre amb èxit la crisi econòmica.

Paloma Miranda, tècnica del gabinet d'estudis de la Cambra de Comerç, assegura que el Barcelonès Nord ha registrat un creixement molt dinàmic entre els anys 2001 i 2007, època que analitza l'estudi. Segons l'informe, aquesta zona s'ha terciaritzat molt i s'ha especialitzat en àrees com el transport, la comunicació, la sanitat i l'educació. Aquesta darrera, l'educació, suposa una contradicció ja que, segons les dades establertes, el Barcelonés Nord té una mitjana d'educació inferior a la resta de municipis catalans. Un altre dels dèficits de la comarca és la manca d'infaestructures.

Pel president de la Cambra de Comerç al Barcelonès Nord, Sàtur Narborn, cal que les administracions i les empreses privades aprofitin les actuals circumstàncies econòmiques per potenciar les mancances de la zona. Per ell, és important que la crisi no aturi les inversions en infraestructures.

D'altra banda, el director de l'àrea d'hisensa, promoció econòmica i recursos interns de l'ajuntament de Badalona, José Manuel Villaverde, ha dit que el govern local preveu diverses estratègies per millorar l'estat socioeconòmic de la ciutat. Segons ell, es treballarà per millorar l'entorn, diversificar l'activitat econòmica, potenciar la mobilitat i millorar les condicions de vida dels ciutadans gràcies a les subvencions de la llei de barris. Un altre dels reptes del govern és incrementar la formació ocupacional i evitar la deslocalització universitària.

De fet, durant l'any 2008, prop de 7.000 persones van assistir als cursos de formació ocupacional impartits per l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació de Badalona.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat