Botó Contacta amb Badaweb

El 80% del petit comerç català ha perdut clients des de l' any 2008

Publicada: 25.03.2009Secció: Economia

Segons una enquesta de la Fundació Comerç Ciutadà , un 72 per cent dels comercians afirmen que actualment no solament han perdut clients sinó que els compradors es gasten menys. La Fundació Comerç Ciutadà és una entitat que aplega les associacions de comerciants de ciutats com Badalona, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Sabadell i Terrassa.

La crisi no solament porta menys compradors a les botigues sinó que fa que els que s' hi apropen triïn productes més econòmics. Això és el que es dedueix dels resultats d'aquesta enquesta realitzada per la Fundació Comerç Ciutadà.

Segons l'enquesta, el petit comerç ha assumit que el descens de clients és una realitat. 8 de cada 10 comerciants van notar els darrers mesos una devallada en el nombre de clients entre els mesos de juliol i setembre de l'any passat. Aquest fet ha provocat, segons el president de la Fundació Comerç Ciutadà Jordi Rotllan, incertesa entre els botiguers.

Segons l'enquesta, els comerciants catalans són poc optimistes pel que fa a aquesta crisi i quan de temps durarà la devallada de consum de les famílies. Un 24 per cent creu que la situació es normalitzarà cap el 2010, un 20 per cent el 2011 i la resta creuen que no ha arribat encara el pitjor.

Un 51 per cent dels enquestats reconeixen la intenció de reorientar el negoci per millorar-ne el rendiment. Tot i això, un 33 per cent diu que no farà res i esperarà a superar la crisi. L'enquesta s' ha realitzat en un 12 per cent dels 4500 comerços associats d' 11 municipis catalans.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat