Botó Contacta amb Badaweb

Tècnica pironera a Can Ruti per a la cirurgia de columna

Publicada: 16.03.2009Secció: Salut

L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, amb col·laboració amb el Montepríncipe de Madrid, ha començat a utilitzar una tècnica pionera a Espanya per a la cirurgia de columna. Consisteix a fixar les vèrtebres mitjançant un navegador. Aquesta tecnologia s'utilitza des de fa temps en les operacions cerebrals i permet reduir complicacions i temps d'operació.

Catalina Puche és una de les 14 pacients que han estat operades a Can Ruti mitjançant la nova tècnica, que s'utilitza des del setembre. Tenia una malaltia a un disc, que li desviava 2 vèrtebres i li provocava molt dolor. Havia provat diversos tractaments sense èxit.

En les fixacions de vèrtebres, el cirurgià insereix un cargol a través d'una incisió molt petita. Amb el nou mètode, per localitzar el punt exacte, es fa servir un neuronavegador, que dóna una imatge tridimensional i en temps real de la zona. Això permet reduir la possibilitat d'haver de reintervenir per una mala col·locació del cargol.

Aquesta tècnica està indicada per lesions de la columna com l’escoliosi, fractures i patologia degenerativa o tumoral.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat