Botó Contacta amb Badaweb

Els centres educatius de Badalona practiquen la socialització de llibres

Publicada: 04.03.2009Secció: Educació

Dels 31 centres educatius d'infantil i primària públics de Badalona 22 ja realitzen la socialització de llibres. Les escoles que ja ho han posat en pràctica valoren molt positivament l'experiència i els resultats. És per aquest motiu que el Consell Educatiu Municipal ha organitzat una jornada al CEIP Artur Martorell per tal de fomentar la reutilització dels llibres de text sobretot als instituts i centres concertats, ja que són aquells on menys es dóna aquesta pràctica.

La socialització és el fet de compartir els llibres entre els alumnes, per tal d'allargar la seva utilitat i ser d'ús comunitari. L'Artur Martorell porta 5 anys treballant amb aquest sistema. Al cicle mitjà i superior ja es reutilitzen el 100% dels llibres, mentre que a primària i secundària arriba al 60% ja que els quaderns de treball de moment no es poden reutilitzar.

El departament d'educació aposta fermament per aquest sistema i anima a totes les escoles i instituts tan públics com concertats a informar-se sobre la socialització.

El CEIP Josep Carner del barri de la Salut ha realitzat aquest projecte en coordinació amb altres centres de la zona.

La Generalitat de Catalunya mitjançant una convocatòria pública és qui dóna el suport econòmic per a la gestió d'aquest projecte. Aquest curs escolar l'ajuda per alumne ha ascendit a 25 euros. Cal que el material socialitzat s'aprofiti un mínim de 4 cursos escolars, per això se'n ha de fer un bon ús.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat