Botó Contacta amb Badaweb

El virus del VIH canvia segons la zona del planeta

Publicada: 27.02.2009Secció: Salut

Investigadors de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona han descobert que el virus del VIH muta de manera diferent segons la genètica predominant en cada zona del planeta. Aquesta revelació fa necessària l'elaboració de diferents vacunes segons el tipus de població afectada a tractar. De moment, els facultatius concentren els esforços en desenvolupar un antiviral global, a partir del qual poder aconseguir-ne d'altres de particulars.

Precisament, una de les principals dificultats a l'hora de desenvolupar una vacuna genèrica és aconseguir que sigui eficaç per a totes les variacions del virus que circulen per les diferents regions del planeta. De fet, la sida es va produïnt de forma contínua i variable depenent dels perfils genètics de cada àrea. És per això que resulta necessari tenir en compte els estudis de genètica humana alhora de treballar en una vacuna que pogués prevenir la contracció del virus.

L'alta capacitat de mutar del VIH genera una variabilitat en la resposta del sistema immune de la persona afectada. Així, hi ha determinades cèl·lules de l'organisme que resisteixen a l'atac del virus però també existeixen d'altres que són més vulnerables. Per aquest motiu és capdal que els investigadors desenvolupin vacunes que potenciïn la defensa d'aquelles parts del cos que fins ara no poden resistir un atac del VIH.

Actualment, més de 33 milions de persones d'arreu del món estan infectades del VIH i 2 milions i mig més es contagien cada any. El desenvolupament de la vacuna contra la sida és de màxima prioritat tot i que representa un dels reptes més grans amb els que s'enfronta la comunitat científica.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat