Botó Contacta amb Badaweb
  • Badaweb
    • Notícies
      • Salut
        • S'engega una iniciativa perquè els malalts d'hepatitis C prenguin bé la medicació

S'engega una iniciativa perquè els malalts d'hepatitis C prenguin bé la medicació

Publicada: 26.01.2009Secció: Salut

L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol ha posat en marxa una iniciativa pionera perquè els malalts d'hepatitis C prenguin bé la medicació. Es tracta d'enviar missatges curts de text al telèfon mòbil dels pacients, dirigits a prevenir i solucionar problemes relacionats amb el tractament de la malaltia. Actualment hi ha 26 pacients inclosos dins del programa, que estan molt satisfets amb la iniciativa.

L'hepatitis C és una malaltia crònica que requereix un tractament llarg i acompanyat sovint d'efectes adversos, fet que provoca que molts malalts acabin abandonant la medicació o prenent-la de forma incorrecta. A més, s'ha comprovat que el fet que els malalts complexin amb el tractament correctament, augmenta la seva eficàcia. És per aquest motiu que l'Hospital Germans Trias i Pujol envia missatges de text per mòbil als pacients amb hepatitis C.

El sistema funciona amb una base de dades on estan tots els pacients i el perfil d'efectes adversos que presenten. A l'inici del tractament, reben missatges cada setmana on se'ls informa i reben consells sobre els efectes i com tractar-los. Amb el temps, els missatges ja són més dirigits al perfil dels efectes que està patint cada pacient en concret.

Les visites que es feien abans comportaven molta pressió assistencial. Mentre aquestes visites només es podien realitzar un cop al mes, ara els pacients reben missatges al seu telèfon mòbil un cop a la setmana.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat