Botó Contacta amb Badaweb

Ja s'aplica als hospitals catalans la Guia d'atenció a l'ictus

Publicada: 21.01.2009Secció: Salut

Els hospitals de Catalunya han augmentat la capacitat d'atendre els ictus perquè ha crescut el volum de recursos, arran de l'aplicació de la Guia d'atenció a l'ictus, impulsada pel Departament de Salut de la Generalitat. Ara es pot afirmar que ha millorat la qualitat de l'atenció clínica als pacients i que ha disminuït la mortalitat intrahospitalària.

S'han presentat els resultats de l'auditoria de l'ictus elaborada per la conselleria de Marina Geli. L'estudi demostra que, d'una banda, s'ha millorat el pronòstic dels pacients en la fase inicial, i de l'altra, que s'ha aconseguit disminuir les complicacions que poden patir alguns afectats per un ictus.

Des de Can Ruti els especialistes han posat de relleu que l'aplicació d'aquesta Guia ha facilitat molt la tasca dels metges, a l'hora que ha permès millorar les unitats especialitzades. Els metges, però, coincideixen a dir que hi ha un missatge fonamental que cal fer arribar als ciutadans: cal traslladar-se ràpidament a un centre hospitalari en cas que es detecti algun símptoma d'ictus:

Alguns dels primers símptomes de l'ictus són que es torci la boca, dificultat per parlar, debilitat en un costat del cos i mal de cap molt intens i sobtat.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat