Botó Contacta amb Badaweb

Es tripliquen els casos de grip a Badalona

Publicada: 16.01.2009Secció: Salut

Durant les dues primeres setmanes de l'any, els casos de grip entre els badalonins s'han triplicat. Els Centres d'Atenció Primària i els hospitals han notat l'increment de visites, per aquerst motiu, ja han iniciat un programa d'augment de la dotació de personal sanitari per atendre tots els casos.

El fred de les darreres setmanes ha provocat uns registres de 140 casos per cada 100 MIL persones afectades per la grip. Es tracta d'un virus que prové de l'Àsia i que arriba a Europa en aquesta època de l'any. Durant la primera setmana del 2009 s'han multiplicat el nombre d'afectats. Tot i això, s'espera que durant les dues properes setmanes s'arribi al punt àlgid de malalts de grip.

Per fer front a l'allau de visites, els centres sanitaris de Badalona ja han començat a augmentar el nombre de personal. Els professionals afirmen que, a vegades, darrere un quadre gripal poden trobar-se neumònies o bronquitis. El virus és estacional i els símptomes no varien.

Tot i que a Catalunya s'han multiplicat els casos de grip, és una de les comunitats on menys afecta. Cantàbria, Astúries o la Rioja contemplen 600 casos per cada 100 mil habitants.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat