Botó Contacta amb Badaweb

Badalona invertirà 38 milions d'euros en projectes de millora urbana

Publicada: 15.01.2009Secció: Urbanisme

L'Ajuntament de Badalona invertirà 38 milions d'euros en 53 projectes de millora urbana. Aquests diners sortiran del Fons Estatal d'Inversió Local. Es tracta d'una actuació molt important per la ciutat ja que mai s'havien invertit tants diners en tan poc temps a Badalona. Tots aquests projectes hauran d'estar finalitzats abans d'acabar el 2009.

El desenvolupament d'aquests projectes de millora urbana serviran per reurbanitzar, adequar i millorar diversos carrers i places de tota la ciutat, instal·lacions esportives i centres educatius. Es tracta de 49 projectes ja aprovats pel Ministeri d'Administracions Públiques que sumen un import de 32 milions d'euros a càrrec del Fons Estatal d'Inversió Local.

15 dels projectes són de reurbanització i millora de carrers i places, el que suposa més de 22 milions d'euros, el bloc més destacat d'inversions. També hi ha projectades 20 actuacions en els centres educatius i 5 projectes més d'adequacions d'instal·lacions esportives, entre d'altres.

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat una nova llista d'altres 4 projectes per un import de 6 milions d'euros que es presentaran davant el Ministeri d'Administracions Públiques per la seva aprovació. Es tracta de l'ampliació del camp d'entrenament municipal, la millora del pont sobre la línia del tren situat a l'alçada de la plaça del Patí de Vela i les reformes del Centre Cultural Blas Infante i del Teatre El Principal. Les actuacions que es realitzin al Principal serviran per adequar l'espai a la normativa actual i sobretot per afavorir-ne l'accessibilitat.

El desenvolupament d'aquests projectes suposarà l'ocupació laboral de més de 700 persones, aproximadament. L'Ajuntament de Badalona valorarà que els contractats siguin persones desocupades.

Els 38 milions d'euros que el Govern d'Espanya farà arribar a Badalona serviran per efectuar diverses obres a la via pública. La llista és exahustiva però a tall d'exemple aquí en tenim algunes: obertura del carrer de Cervantes, millora de la plaça de Badalona, reurbanització del carrer del doctor Robert, millora de set carrers i dues places del barri de la Salut i de cinc carrers del barri de Llefià.

La reforma del carrer de Baldomer Solà s'haurà de fer sense tallar el trànsit. Un total de 13 places del Centre, Progrés, Montigalà, Bufalà, Can Claris i Raval també seran millorades. També es milloraran els passos sota l'autopista C-31, l'accés a Can Solei i s'arranjaran els poliesportius de Casagemes, la Plana, Llefià i la pista poliesportiva de la Regalèssia, al Congrés.

Finalment s'han demanat diners per reformar el teatre Principal, el centre cultural Blas Infante i el camp d'entrenament municipal, a més del pont que creua la via del tren i fa d'accés directe al port.

Aquests 38 milions d'euros complementaran els pressupostos d'inversió municipal ja aprovats per l'Ajuntament.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat