Botó Contacta amb Badaweb

Nova eina per atacar un tipus de càncer de pulmó

Publicada: 13.01.2009Secció: Salut

Un estudi realitzat per l'Institut Català d'Oncologia de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha permès trobar una eina de treball per atacar un tipus de càncer de pulmó originat per una alteració genètica. Es tracta del test genètic, que s'ha realitzat durant els darrers tres anys a més de dos mil pacients de 129 hospitals espanyols i permet atacar la malaltia amb un fàrmac concret, així com veure la seva eficàcia.

Un altre dels avantatges és que, mitjançant l'anàlisi de sang es pot definir el tractament més adequat amb més rapidesa que amb la tradicional biòpsia.

Aquesta alteració genètica es dóna en un 16% de la població i afecta a un 30% de dones. El test genètic il·lustra, a més, que aquest tipus de càncer de pulmó es dóna, habitualment, en persones no fumadores.

Aquesta tècnica pot ser útil, en un futur, per altres càncers, com pot ser el de mama o el de còlon ja que es tracta d'atacar un gen específic per mitjà de tractaments per via oral.



publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat