Botó Contacta amb Badaweb

Més places escolars a Badalona

Publicada: 16.12.2008Secció: Educació

Badalona oferirà 2.755 places escolars més gràcies al protocol de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat. Aquest conveni suposarà la construcció de sis nous edificis escolars i l'ampliació de tres línies en tres centres de la ciutat. D'aquest nombre de places, 450 ja s'ofertaran el proper curs 2009-2010.

Aquest protocol respon a les necessitats d'escolarització de Badalona. Del total de places, 2.325 corresponen a Educació Infantil i Primària i 430 a l'ESO, tot i que hi haurà la possibilitat d'oferir-ne 240 més si augmenta la demanda. En un acte celebrat a l’edifici del Viver, el Conseller d'Educació, Ernest Maragall, i l'Alcalde de Badalona han signat aquest protocol de col·laboració.

El proper curs s'habilitaran 450 places escolars noves. Entre elles, la segona línia del CEIP Josep Boada i Baldiri Reixach i l'obertura del CEIP Montigalà i Bufalà 2. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha valorat molt positivament la signatura d'aquest conveni ja que es tracta d'una millora per a tots els barris de la ciutat.

Les actuacions que es duran a terme per incrementar el nombre de places comportarà una revisió de les zones escolars de la ciutat. D'aquesta manera, i responent a les necessitats educatives de Badalona, s'hi podrien incloure modificacions de cara al curs vinent.



Reaccions a la signatura del protocol.

Per la seva banda Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa denúncia que no ha rebut cap informació sobre els compromisos entre l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat per incrementar places escolars a Badalona. El president del grup municipal d'iniciativa, Carles Sagués ha declarat que ni l'alcalde ni el regidor d'Educació no han explicat els punts de l'acord ni als grups municipals ni a la comunitat educativa que tant ha reivindicat la millora de l'escolarització de l'alumnat.

Davant la signatura del protocol per incrementar les places escolars, el Grup Municipal d'Iniciativa per Catalunya Esquerra Unida i Alternativa ha anunciat que en farà una valoració quan en conegui els continguts. El president del grup municipal ecosocialista Carles Sagués ha destacat com a molt greu la falta d'informació sobre el contingut d'aquests nous acords.

Segons Sagués és una manca de respecte per als grups municipals i la comunitat educativa que es desconegui el contingut d'aquest nou protocol.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat