Botó Contacta amb Badaweb

Els joves es decanten cap als cicles formatius enlloc del Batxillerat

Publicada: 11.12.2008Secció: Educació

Els joves que només tenen estudis primaris han augmentat més d'un 50% en els darrers 3 anys a Catalunya. Així ho confirma l'informe realitzat per la UGT de Catalunya i l'Avalot-Joves de l'UGT. Consideren que Catalunya ja té la primera generació de joves pijor formats que l'anterior.

Amb aquestes xifres l’UGT denuncia que el sistema educatiu català ha trencat amb l'evolució lògica i històrica a la nostra societat. Segons les dades del sindicat els joves que només tenen estudis primaris han augmentat un 52% en els darrers tres anys. El portaveu nacional de l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, Chakir el Hom-rani ha destacat que l'educació pública ha de ser prioritària elaborant polítiques de prevenció de l'abandonament dels estudis.

L'informe elaborat pel sindicat a través de les dades que aporta l'Enquesta de Població Activa ha posat en dubte que en l'actualitat comptem amb les generacions de joves més ben preparades dels darrers anys. A més, amb l'actual situació econòmica ha incrementat l'atur entre els joves sense estudis o estudis primaris passant d'un 16 a un 27%, mentre que la desocupació ha disminuït entre els que tenen estudis secundaris o superiors.

A Badalona els joves decideixen continuar la seva formació una vegada finalitzats els estudis primaris. Els centres educatius de la ciutat opinen que el futur de l'educació es troba en els cicles formatius. Cada vegada hi ha més joves que en acabar l'educació secundària obligatòria es decanten cap als cicles enlloc del batxillerat.

En aquest sentit l'escola Cultural ha notat un increment dels estudis de cicles formatius. Tot i que un 60% de l'alumnat encara es decanta pel batxillerat, un 20% dels joves decideixen fer cicles formatius per incorporar-se el més ràpid possible al món laboral.

Les promocions dels alumnes que decanten pels cicles formatius van variant cada any sobre la temàtica de la seva formació.

Per la seva banda des del Col·legi Badalonès consideren que els joves d'avui dia estan millor preparats que fa 5 anys ja que compten amb noves habilitats i més recursos. El director del centre, Manel Dunjó ha destacat que cal que l'administració potenciï aquest tipus de formació.

Des de l'escola Cutural i el col·legi Badalonès consideren que els estudiants que opten per batxillerat han de tenir molt clar que volen continuar estudiant, el que suposa un sacrifici més gran. Per altra banda els joves que volen forma-se en una professió tenen clar que volen treballar el més aviat millor.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat