Botó Contacta amb Badaweb

Les escoles de Badalona, saturades

Publicada: 08.10.2008Secció: Educació

La plataforma per la millora de l'escola pública de Badalona, formada per sindicats, associacions de pares i la federació d'associacions de veïns, denuncia que a la ciutat hi ha uns 400 nens sense escolaritzar. Els directors de diferents centres de Badalona donen suport a aquesta queixa ja que diuen que la demanda de places és excesiva, les escoles estan saturades i això podria sacrificar la qualitat de l'ensenyament.

La solució que proposen les administracions a aquest problema, segons els representants de les escoles públiques de Badalona, és incrementar la ràtio a les aules d'infantil, és a dir passar de 25 a 26 alumnes i de 20 a 21 en el cas dels centres declarats d'atenció especial, a més de la creació de tres aules cícliques, en què es poden arribar a barrejar nens de P3,P4 i P5.

Els representants de les escoles públiques de la ciutat creuen que aquestes mesures no són una bona solució per fer front a la massificació de les aules i que no matricularan cap alumne per sobre de la ràtio estipulada ja que això significaria una pitjor qualitat en l'ensenyament dels més petits.

Els directors de les escoles públiques de Badalona volen una escolarització universal sense que això suposi rebre una educació de segona. Segons ha explicat Lourdes Garriga, directora del centre Joan Cotet, des de les escoles públiques no es neguen a matricular a ningú, l'únic que demanen es que tots els nens estiguin en les mateixes condicions.

De moment, els representants de les escoles públiques de la ciutat han dirigit una carta a les administracions explicant les seves propostes i estan a l'espera d'obtenir una resposta que pugui donar solució al problema amb el que es troben.

Per la seva banda el regidor d'educació, Josep Duran, ha subratllat que només son 9 els nens d'infantil i de primària que resten per assignar plaça escolar a la ciutat i no pas 400, tal com afirma la plataforma per a la millora de l'escola pública.

La Regidoria d'Educació ha explicat que a data 1 de setembre, tenien 265 nens pendents d'assignar plaça escolar a Badalona. Davant d'aquesta falta de places i també per fer front a la matrícula viva que es produeix durant tot el curs, van mantenir diferents reunions amb el Departament d'educació de la Generalitat i també amb una comissió de directors d'infantil i primària dels centres educatius de la ciutat.

A data del 22 de setembre restaven 100 nens per assignar plaça i a hores d'ara, segons el regidor Josep Duran, només hi ha 9 nens pendents de plaça.

Duran ha afegit que per fer front a la matrícula viva durant aquest curs, de prop de 35 alumnes per setmana, ja s'han pres mesures conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat