Botó Contacta amb Badaweb

La unitat Josep Carreras ja fa vuit anys que treballa a Can Ruti

Publicada: 02.10.2008Secció: Salut

La unitat de transplantaments de medul·la òssia Josep Carreras ha realitzat 28 transplantaments de donants no emparentats , des que es van iniciar l'any 2003. Aquesta unitat, que actua a l'Hospital Germans Trias i Pujol, fa un balanç molt positiu del resultat obtingut ja que, amb el pas del temps, els procediments s'han simplificat tot i que el repte de futur és seguir millorant.

La complexitat dels transplantaments ha anat incrementant amb el temps. En un principi es feien autotransplantaments o aquells que el donant és un germà del pacient. Tot i que aquests són els procediments més senzills, actualment, els que més es realitzen són aquells que el donant no prové de la família, anomenats no emparentats. El procés és més complicat però el fet que les famílies cada vegada tinguin menys fills provoca que s'hagin de buscar els donants en altres àmbits.

Trobar un donant ara no és del tot difícil. Gràcies al Registro Español de Medula Ósea, l'organització que gestiona tots els aspectes relatius a la donació de moll de l'os a Espanya, es poden trobar donants d'arreu del món en poc temps.

Fa vuit anys que la unitat Josep Carreras va començar a fer transplantaments a l'Hospital Germans Trias i Pujol. En aquest temps, se n'han realitzat 364. Les malalties per les quals es lluita amb aquest tipus de tractaments són els limfomes, les que afecten al moll de l'os i la leucèmia.





publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat