Botó Contacta amb Badaweb

Inici del curs a les escoles d'adults de Badalona

Publicada: 23.09.2008Secció: Educació

Aquest dimecres 24 de setembre començarà el curs escolar a les escoles d'adults de Badalona. En total, n'hi ha quatre a la ciutat. Es tracta de les escoles situades al barri de la Morera-Pomar, al parc del Gran Sol de Llefià, al barri de Sant Roc i a la zona de la Pau, a Lloreda.

Segons el coordinador del centre de la Morera-Pomar, Marià Sebastià, les escoles d'adults tenen l'objectiu d'oferir una sortida professional i formativa als alumnes que han fracassat durant el període de l'Educació Secundària. Ara bé, aquesta no és la única finalitat. L'alumnat de les escoles d'adults és molt variat. Hi assisteixen persones analfabetes que volen aprendre a llegir i escriure, també hi ha alumnes amb problemes de lecto-escriptura i d'altres que volen preparar-se l'accés a cicles formatius de grau mitjà o superior.

El fenomen migratori també s'ha fet notar a les escoles d'adults. És per aquest motiu que s'organitzen classes de català i castellà. A Badalona s'organitzen grups de català oral per a persones d'origen espanyol i d'altres de castellà per a immigrants. Aquests últims s'imparteixen a les escoles de la zona sud de la ciutat, on hi ha barris amb una forta presència de col·lectius immigrants.

Com a norma general, els alumnes de l'escola d'adults tenen més de 18 anys però hi ha alguns alumnes que en tenen 16 i 17. Es tracta de joves que per qüestions d'horari no poden cursar l'eduació secundària als instituts ordinaris o bé alumnes que es preparen el seu ingrés als cicles formatius de grau mitjà o també immigrants. Com a novetat, i a conseqüència de la LOE, a partir d'aquest any els cicles de secundària duraran tan sols 2 cursos a l'escoles d'adults.







publicitat

Envia aquesta notícia a un amic

Contacta amb Badaweb.com

Per posar-se en contacte amb nosaltres, ho poden fer a través del telèfon de Badaweb 93 460 11 58 o simplement omplint el següent formulari.

Accepto l'envíament de comunicacions per email i la política de privacitat